Szabolcsi Hírek

Tartalom átvétel
Szabolcs Online
Frissítve: 8 óra 19 perc

Tűz Nyíregyháza-Sóstón, a múzeumfaluban

8 óra 43 perc

Budapest, 2014. április 23., szerda (MTI) – Tűz ütött ki a Nyíregyháza-Sóstó területén található múzeumfaluban kedden, nem sokkal éjfél után, a tűzoltóknak sikerült a tűz továbbterjedését megakadályozniuk.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint egy harminc négyzetméteres, fából készült tároló égett, a lángok kisebb mértékben a mellette álló nádfedeles épületre is átterjedtek.

A nyíregyházi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel és több tűzoltójárművel érkeztek a helyszínre és sikeresen megakadályozták a tűz továbbterjedését. Az oltási munkálatok folynak.

- MTI - 

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Kategóriák: Szabolcsi Hírek

Zsuzsi, a nap lánya

9 óra 8 perc

Zsuzsi Paszabcsúcson lakik, s már nagyon várja a strandszezont, hogy kedvére lubickolhasson. Fotó: Sipeki Péter

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Kategóriák: Szabolcsi Hírek

Felsővezeték-hiba miatt késések várhatók a miskolci pályaudvaron

k, 2014-04-22 20:55

Budapest, 2014. április 22., kedd (MTI) – Felsővezeték-hiba miatt kedd este 20 perces késésekre kell számítani Miskolcon, a Tiszai pályaudvaron – közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a Keleti pályaudvarról Debrecenbe tartó InterCity mozdonya leszakította a felsővezetéket. A helyreállításig négy vágány csak részben használható, ez okozza a késéseket.

A vonat másik mozdonnyal folytatja útját, ezért egy órát biztosan késni fog. A műszaki szakemberek a leszakadt felsővezeték helyreállítását megkezdték.

- MTI -

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Kategóriák: Szabolcsi Hírek

EP-választás – Sok ajánlóívet nem vittek vissza a pártok, több tízmilliós büntetésekre számíthatnak

k, 2014-04-22 20:41

Budapest, 2014. április 22., kedd (MTI) – Több száz ajánlóívet nem vittek vissza a pártok kedden 16 óráig, a határidő lejártáig a Nemzeti Választási Irodához (NVI). A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) várhatóan minden vissza nem vitt ajánlóív után több mint 50 ezer forint bírságot szab ki, így több tízmilliós büntetésekre számíthatnak a mulasztó pártok.

A választási eljárási törvény szerint a listaállításra megadott határidő lejártáig – kedden 16 óráig – valamennyi, a pártok által átvett ívet vissza kell juttatni az NVI-hez.

Az NVB az Európai Parlament magyar tagjainak választására 37 pártot vett nyilvántartásba, ebből 22 vette át az ajánlások gyűjtésére szolgáló íveket.

A listaállítási határidő lejártáig, kedden 16 óráig összesen 9 párt és 2 pártszövetség adott le ajánlásgyűjtő íveket és jelentette be EP-listáját.

A határidő lejárta előtt a többi – listát végül nem állító – párt is adott le ajánlásgyűjtő íveket az NVI-nél, de több száz ív hiányzik még, és – a kedd esti adatok szerint – körülbelül 240-et ugyan visszavittek, de késve. Az NVB-nek nincs mérlegelési jogköre a bírság kiszabásánál, így a testület várhatóan több tízmilliós büntetést fog kiszabni.

Az országgyűlési választáson 1,8 milliárd forint bírságot szabtak ki a választási szervek azért, mert a jelöltek és jelölőszervezetek nem adták le a határidő lejártáig az ajánlásgyűjtő íveket.

- MTI -

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Kategóriák: Szabolcsi Hírek

EP-választás – Kisorsolta a választási listák szavazólapi sorrendjét az NVB

k, 2014-04-22 20:40

Budapest, 2014. április 22., kedd (MTI) – Kisorsolta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén, hogy a május 25-i európai parlamenti (EP-) választáson a pártok listái milyen sorrendben szerepeljenek a szavazólapon. Az NVB 11 lista sorrendjét állapította meg, legfeljebb ennyi lista szerepel majd a szavazólapon.

Az azonban elképzelhető, hogy a listák száma végül ennél kisebb lesz, ez abban az esetben fordulhat elő, ha az ajánlások ellenőrzésénél kiderül, hogy valamelyik pártnak nincs meg a listaállításhoz szükséges 20 ezer érvényes ajánlása.

Patyi András, az NVB elnöke a sorsolás előtt emlékeztetett: a választási eljárásról szóló törvény szerint a bizottságnak a listák bejelentésére megadott határnapon kell kisorsolnia a listák sorrendjét.

A sajtónyilvános sorsolást a testület két tagja végezte: Bozsóki Éva elnökhelyettes előbb egy üvegburából a listák nevét húzta ki, majd Csenterics Ferenc választott tag egy másik üvegburából az ahhoz tartozó sorszámot.

A sorsolás értelmében a listák a következő sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon: Magyar Szocialista Párt, Seres Mária Szövetségesei, Fidesz-KDNP, A Haza Nem Eladó Mozgalom párt, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Lehet Más a Politika, Együtt-PM, Jólét és Szabadság Demokrata Közösség, Modern Magyarország Mozgalom Párt, Új Magyarország Párt, Demokratikus Koalíció.

A listák sorrendjének kisorsolásáról szóló határozat ellen önálló jogorvoslatnak nincs helye.

A szavazólapon szerepel majd a lista sorszáma, a listát állító párt (illetve több párt esetén pártok) neve, rövidített neve és emblémája, a szavazásra szolgáló kör, valamint a listán szereplő első öt jelölt neve.

- MTI -

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Kategóriák: Szabolcsi Hírek

MNB-bírság – A bankok a rájuk kiszabott büntetést befizetik, az ügyfeleknek pedig visszautalják az összegeket

k, 2014-04-22 19:54

Budapest, 2014. április 22., kedd (MTI) – Az MTI által megkérdezett hitelintézetek ugyan nem értenek egyet a jegybank márciusi elmarasztaló határozataiban foglaltakkal, de a kiszabott, több mint 1 milliárdos büntetést befizetik, az ügyfeleknek pedig a hónap végéig visszautalják a határozat szerint jogtalanul felszámított összegeket.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa (PST) márciusban mintegy 1,2 milliárd forint bírságot szabott ki 35 pénzügyi szervezetre, mert a jegybank véleménye szerint jogszerűtlen módon emelték meg a fogyasztók díjait és költségeit. Az MNB határozataiban megtiltotta az érintett szolgáltatóknak a jogsértés folytatását, a jogtalanul elvont díjtöbbletet pedig április 30-ig vissza kell fizetni az ügyfeleknek. A pénzintézeteknek a határozatok teljesítéséről május 15-ig be kell számolniuk az MNB-nek.

A visszafizetési kötelezettség 33 hitelintézetet érint. A jegybank becslése szerint több százezer fogyasztóról és tízmilliárdos nagyságrendű összegről lehet szó. A fogyasztóknak ezzel kapcsolatban nincs teendőjük, a jogtalanul kirótt összeg kiszámítása és a fogyasztóknak való visszajuttatása az érintett hitelintézetek feladata. A jegybank a pénzintézetek által 2012 januárjától 2013 végéig terjedő időszakban a pénzforgalmi szolgáltatásokra (például számlavezetési díj, utalási és bankkártyás költségek) vonatkozóan az egyoldalúan bevezetett, az ügyfelek számára hátrányos díjmódosításokat vizsgálta.

Az érintett pézintézetek közül az MKB Bank a határozatban foglalt kötelezettségének eleget tesz, április 30-i értéknappal visszafizeti a határozat által kifogásolt díjtételeket az érintett ügyfeleknek. Az MKB Bank úgy döntött, hogy ügyfelei érdekeit szem előtt tartva – bár nem ért egyet a határozatban foglaltakkal és fenntartja, hogy transzparens és átlátható módon hárította át a tranzakciós illetéket – nem támadja meg a bíróság előtt a határozatot.

Az MKB Bank közölte: az egyes tranzakciótípusokhoz tartozó kifogásolt díjtételek egyedi beazonosítása után számítják ki, hogy mennyit kell visszatéríteniük az egyes ügyfeleknek, figyelembe véve az érintett időszak adatait. A jegybanki határozat szerint jogszerűtlenül terhelt díjakat egy összegben fizeti vissza az MKB Bank.

A tényleges számok ismeretében, tehát a határidő környékén lehet majd pontos számot mondani arra vonatkozóan, hogy mennyi visszatérítés jár az érintett ügyfeleknek. A visszatérítésről tételes, tranzakciószintű analitika készül. Ha az ügyfél időközben bankot váltott, akkor a hitelintézet honlapján és a bankfiókokban elhelyezett hirdetményekkel keresik meg őket, maga a kifizetés – előzetes időpont-egyeztetést után – a kijelölt bankfiókban történik – tudatta az MKB Bank.

A Budapest Bank tudomásul veszi az MNB határozatát, de azzal nem ért egyet – közölte a hitelintézet. A bank a határozatban foglaltakat teljesítve a bírságot befizette, illetve az MNB által kifogásolt díjakat április 30-ig visszafizeti az érintett ügyfeleknek.

A Budapest Bank fontosnak tartja kiemelni, hogy működése során mindenkor – így az MNB határozata által érintett lakossági számlacsomagok árazásakor is, – a hatályos jogszabályoknak megfelelően, a felügyeleti iránymutatásokat figyelembe véve járt el, törekedve az átláthatóságra és az arányosságra.

Az érintett ügyfeleknek a visszatérítési határidőig, azaz április 30-ig automatikusan jóváírják számláikon, a számlakivonat közlemény rovatában tünteti fel az ide vonatkozó információt a pénzintézet – közölte a Budapest Bank.

A Raiffeisen Bank az MNB határozatában foglaltaknak megfelelően a jegybanki határozatot követően az érintett díjtételekkel nem terheli meg az ügyfelek bankszámláját.

A Raiffeisen Bank a határozatban foglaltak szerint megkezdte a szükséges intézkedéseket, hogy visszatérítse az érintett díjakat 2014. április 30-ig.

A Raiffeisen Bank az MNB határozatát megalapozatlannak tartja, ezért egyeztetéseket kezdeményezett a Magyar Bankszövetséggel és az MNB-vel – közölte a pénzintézet.

Az Erste Bank a megadott határidőre visszafizeti az ügyfeleknek az MNB szerint jogtalanul felszámított díjtételeket. Erről minden érintett ügyfél időben megkapja a szükséges tájékoztatást – közölte az Erste az MTI-vel.

- MTI -

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Kategóriák: Szabolcsi Hírek

Pénteken lesz a szűrés éjszakája

k, 2014-04-22 19:32

Budapest, 2014. április 22., kedd (MTI) – Országszerte mammográfiai szűréseket tartanak pénteken, a szűrés éjszakája elnevezésű programon más vizsgálatokkal, egészségügyi tanácsadással is várják mindazokat, akik tenni szeretnének saját egészségük megőrzése érdekében – közölte az egészségügyi államtitkárság kedden az MTI-vel.

Kiemelték: Magyarországon az emlőrák a nők esetében a második leggyakoribb halálok. Évente 7300-7500 új tumort diagnosztizálnak, a betegségbe több mint kétezer nő hal bele. Magyarországon minden tizenegyedik nő mellében alakul ki rosszindulatú daganat.

Az országos átlag azt mutatja, hogy a szervezett emlővizsgálatokra az érintett korú nők fele sem megy el, miközben az időben felfedezett mellrákos esetek 80 százaléka gyógyítható. Az egészségügyi államtitkárság azért kezdett a kampányba, hogy növelje a szervezett és ingyenes vizsgálatokon való részvételi arányt, és felhívja a figyelmet az önvizsgálat fontosságára.

A szűrés éjszakáján országosan több mint 40 emlőszűrő állomáson várják meghosszabbított nyitva tartással azokat a 45-65 év közötti nőket, akik “behívót” kaptak a térítésmentes mammográfiai vizsgálatra.

Az államtitkárság közleménye szerint a szűrés éjszakáján nemcsak mammográfiai szűrésre lesz lehetőség, hanem helyszínenként más és más vizsgálatokkal, egészségügyi tanácsadással is várják az embereket.

Pest megyében például tíz helyen tartanak tanácsadást a nem fertőző betegségek kockázati tényezőiről, az egészséges életmódról, valamint a védőoltásokról. Továbbá melanoma, nőgyógyászati, szájüregi, valamint urológiai tanácsadást, illetve szűrést, úgynevezett kilégzett szén-monoxid-mérést is tartanak. Más városokban csontsűrűséget mérnek, dohányfüggőségi és diabéteszrizikó-felmérést végeznek, de kardiológiai, szájüregi és mozgásszervi, valamint szemészeti vizsgálatra is lesz lehetőség. Mindezek mellett a testmozgás fontosságával kapcsolatban személyre szabott tanácsokat kaphatnak, és a betegjogokról is tájékozódhatnak az érdeklődők a különböző helyszíneken.

A teljes program a www.egeszseg.hu oldalon olvasható.

- MTI -

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Kategóriák: Szabolcsi Hírek

Húsvét – ORFK: sikeres volt az országos kampány

k, 2014-04-22 18:32

Budapest, 2014. április 22., kedd (MTI) – A rendőrség szerint sikeres volt az “Józan Húsvét” címmel meghirdetett országos ellenőrzés. Míg tavaly a húsvéti hosszú hétvége nyolc, idén csak egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI-vel.

Április 17. és 21. között “Józan Húsvét” címmel országos kampányt hirdetettek, mely során a rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak az ittas állapotban közlekedő, “agresszív, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére és ezzel a balesetek megelőzésére”.

A rendőrök az intézkedések során több mint 26 ezer közlekedő ittasságát ellenőrizték, akik közül 556 ember szervezetében mutattak ki alkoholt. Az ittas vezetéssel összefüggésben 96 embernek a helyszínen elvették vezetői engedélyét.

A rendőrség közleménye szerint 2013 hasonló időszakában 8 halálos balesetben 11 ember vesztette életét. Ehhez képest idén a húsvéti hosszú hétvégén egy ember halt meg közúti balesetben.

- MTI - 

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Kategóriák: Szabolcsi Hírek

Megújul a zsurki óvoda

k, 2014-04-22 18:22

Zsurk – Az érintett önkormányzatok döntése értelmében a közeljövőben felújítják a társulásos formában működő zsurki kisdedóvót.

A záhonyi Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde Zsurki Tagintézményeként fenntartott létesítményt pályázati forrásból tervezik felújítani, melyről nemrég hozott döntést a határváros önkormányzati képviselő-testülete. Zsurk Község Önkormányzata a közel két millió forint önrész biztosítását vállalta, s emellett a pályázati kiírásban meghatározott öt éves időtartamú intézmény fenntartásra is kötelezettséget vállalt. A Záhony mellett található kisközség egyébként szerepel az UNESCO világörökségi javaslati listáján.

- Tancsik Róbert -

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Kategóriák: Szabolcsi Hírek

Időjárás-jelentés – 2014. április 22.

k, 2014-04-22 17:26

Budapest, 2014. április 22., kedd (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

—————————-

Kontinensünk nyugati, déli és középső területeinek időjárását egy nagykiterjedésű sekély ciklonális mező alakítja. Területén többfelé erősen felhős az ég, és több helyen fordul elő eső, zápor, zivatar. A Spitzbergák térségében markáns ciklon örvénylik, de frontjai csak a sarkkörtől északra fekvő területekre vannak hatással. A Kelet-európai-síkság időjárását anticiklon alakítja, arrafelé derült, napos, és borult, párás területek egyaránt előfordulnak. Európa nagy részén az ilyenkor megszokottakhoz képest melegebb van; például Finnország déli részén 20, Skócia nyugati partvidékén pedig 19 fokig melegszik fel délutánra a levegő. Ugyanakkor a mediterrán térségben is 18, 24 fok között alakul a nappali csúcshőmérséklet. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását a már említett ciklonális mező alakítja.

 

Várható időjárás az ország területén szerda estig:

————————————————-

Kedden késő estig többfelé várható zápor, néhol zivatar, majd lassanként mindenütt megszűnik a csapadék. Szerdán az éjszaka képződő alacsonyszintű-rétegfelhőzet feloszlása után erőteljes gomolyfelhő-képződésre és több órás napsütésre számíthatunk, szórványosan fordulhat elő záporeső, néhol zivatar is lehet. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de szerdán a Dunántúlon az északi szél megélénkülhet, zivatarok környezetében pedig átmenetileg megerősödhet a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 20 és 24 fok között várható.

- MTI -

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Kategóriák: Szabolcsi Hírek

Színházi nevelés a záhonyi középiskolában

k, 2014-04-22 17:11

Záhony – A záhonyi középiskola diákjai is részesei a megyeszékhelyi Móricz Zsigmond Színhát uniós támogatással megvalósuló színházi nevelési programjának.

A társulat képviselői a hónap közepén 60 perces előkészítő órákat tartottak a Kandó Kálmán Középiskola és Dr. Béres József Kollégium tanulói számára a Naplók című előadás megtekintése előtt. A darabot, amely a nagy írónk Naplók című köteteire épül, s amely egy színpadi játék a húszas évek végéről, Móricz Zsigmond halálának 70. évfordulója alkalmából tűzte műsorára a színház. Április 23-án, szerdán külön autóbusz szállítja a határvárosi diákokat és kísérőiket a Krúdy Kamaraszínházban 16 órakor kezdődő előadásra. A program harmadik eleme keretében 25-én, pénteken szintén 60 perces feldolgozó órát tartanak a művészek azoknak a tanulóknak, akik az előkészítő órán és az előadáson is részt vettek. A tanoda a Móricz Zsigmond Színház jóvoltából már 2012-ben is részt vett egy hasonló, a színházi élmények befogadását elősegítő programban.

- Tancsik Róbert -

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Kategóriák: Szabolcsi Hírek

Járni képtelen férfit vitt kórházba a mentő

k, 2014-04-22 16:46

Nyíregyháza – Kedden délután Nyíregyháza belvárosába indult szirénázva a mentő. Egy magatehetetlen férfihoz hívták ki. A járókelők szólhattak a belvárosban szolgáló rendőröknek, akik a férfit hiába kérték, nem tudott felkelni a földről. A mentők érkezés után elszállították a vélhetően csak ittas személyt.

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Kategóriák: Szabolcsi Hírek

Több munkakör tölthető be szakképesítés nélkül a jövőben

k, 2014-04-22 16:23

Budapest, 2014. április 22., kedd (MTI) – Az elektromos háztartási cikkek és háztartási kisgépek, a számítógépek és szoftverek, a számítógép-alkatrészek, valamint a telekommunikációs cikkek szakképesítés nélkül is árusíthatók, továbbá a kávézó, eszpresszó és büfé felszolgálóinak sem lesz szükségük szakképesítésre – az erről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet tervezete kedden jelent meg a kormány honlapján.

A tervezet indoklása szerint csekély a kockázata annak, hogy a jelenleg előírt szakképesítés hiányában a vásárlókra, fogyasztókra, a közbiztonságra, vagy a termékbiztonságra bármilyen veszély jelentkezzen az elektromos cikkek és számítástechnikai termékek szakképesítés nélküli értékesítésekor.

A másik érv pedig az, hogy az államilag szervezett OKJ-s szakképesítések nem képesek olyan mértékben követni a technikai változásokat, mint a forgalmazók és gyártók által biztosított képzések, szakmai iránymutatások. A vevők is felkészültebbek és előzetesen tájékozódnak a termékek jellemzőiről, a gyártók pedig részletes használati útmutatókkal is segítik a vásárlókat.

Az érintett szakmai szövetségekkel folytatott egyeztetések után, a szaktárca szerint nem indokolt a jövőben kötelező szakképesítési előírás a következő idegenforgalmi munkakörökre: szállodai üzemben portai és szobafőnöki tevékenység; utazásszervezés és -közvetítés; rendezvényszervezés; utazási irodai ügyintézés (valutaváltás, szálláshely- és programközvetítés, menetjegyek, valamint egyéni társasutak értékesítése); ügyfélszolgálat, információnyújtás és szabadidő-szervezés.

A vendéglátáshoz kapcsolódó tevékenységek közül pedig a hidegkonyhás kiszolgálást – a kávézók, eszpresszók, és büfék felszolgálóit – vette ki a tervezet a képzési jegyzékből. Az indoklás megjegyzi, hogy a melegkonyhai ételek felszolgálói továbbra is csak szakképzett személyek lehetnek.

- MTI -

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Kategóriák: Szabolcsi Hírek

A Föld egészségéért „pedáloztak” Nyíregyházán

k, 2014-04-22 16:19

Nyíregyháza - „A Földet nem nagyszüleinktől örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.” Ez a régi indián mondás környezetvédelmi mozgalmak, köztük a Föld Napja mozgalom legismertebb szlogenje, amelynek célja a fejlődés fenntarthatóvá tétele, a természeti környezet megóvása. Magyarország az elsők között, 1990-ben csatlakozott az immár világméretűvé vált kezdeményezéshez.

A megyeszékhely szívében, a Jókai téri bevásárlóközpont előtt a Föld Napja rendezvény április 22–én összekapcsolódott Nyíregyháza Kerékpár Ünnepével, így a klímavédelem, a levegőszennyezés és az energiahatékonyság mellett főszerepet kapott a környezetbarát (és szabályszerű) közlekedés és a kerékpározás népszerűsítése is.

A szervezők egyaránt igyekeztek megszólítani a fiatalokat és a felnőtteket is. Biciklisek sokasága nevezett a kerékpáros ügyességi versenyekre, aki kitöltötte a közlekedési szokásait felmérő kérdőívet, fényvisszaverő pántot, lámpa szettet vagy éppen csengőt kapott ajándékba. Amíg a legkisebbek a Jégkocka akció során felépített szalmabála-ház meszelt falainak kifestésével töltötték az időt, illetve hulladékból összeállított játékos foglalkoztatókban időztek, az információs sátorban ingyenes, ám annál tartalmasabb kiadványokkal, háztartási, kertészkedési és közlekedési tanácsadással, valamint érdekes előadásokkal várták a szülőket, nagyszülőket.

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Kategóriák: Szabolcsi Hírek

Kitüntetett „bölcsis nénik”

k, 2014-04-22 16:02

Nyíregyháza – A Bölcsődék napját ünnepelték kedden Nyíregyházán. Ez alkalomból tizenegy bölcsődei alkalmazott kapott polgármesteri elismerést. Sivi Andrásné, Tudlik Gáborné, Mátyás Sándorné, Hrabina Péterné, Tóth Sándorné, Szalóky Sándorné, Lapos Péterné, Hankószki Márta, Jánócsik Jánosné, Pataki Imréné és Bodrogi Ferencné Halkóné dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselőtől vehették át a díszokleveleket.

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Kategóriák: Szabolcsi Hírek

Együttműködés a VOSZ és a megyei önkormányzat között

k, 2014-04-22 16:00

Nyíregyháza – Éves közgyűlést tartott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Nyíregyházán. Az eseményen szó esett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2013-as ellenőrzési gyakorlatáról, tapasztalatáról és az adózás rendjéről.
Ezután Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke és a VOSZ megyei szervezete együttműködési szerződést írt alá, melyben a megyei önkormányzat biztosítja a régió vállalkozásit afelől, hogy a területfejlesztési koncepcióban kiemelt helyet kapnak a megye vállalkozásai.

Részletek lapunk szerdai számában és a www.kelet.hu oldalon!.

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Kategóriák: Szabolcsi Hírek

Nem kell regisztrálni a Kelet applikációban

k, 2014-04-22 15:09

Értettük, vettük, felfogtuk: REGISZTRÁCIÓ kuka! Most már minden akadály elhárult az elől, hogy ingyen olvashassa mobilján a Kelet-Magyarországot.Az Android és iOS applikációból is kitöröltük a regisztrációt, így letöltés után azonnal olvashatja kedvenc napilapját az ePapír menüpont alatt. Jó szórakozást kívánunk!

Innen letöltheti az alkalmazást:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.russmedia.kelet
iOS: https://itunes.apple.com/ro/app/kelet-magyarorszag/id824067575?mt=8

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Kategóriák: Szabolcsi Hírek

Emelkedik az üzemanyagok ára

k, 2014-04-22 15:09

Budapest, 2014. április 22., kedd (MTI) – Emeli bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát csütörtökön a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI kedden.

Az árváltozás után a benzin literenkénti ára 418-419 forintra nő, a gázolajé 422-423 forint lesz.

A Mol legutóbb a múlt héten pénteken emelte bruttó 2-2 forinttal az üzemanyagok árát.

A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

- MTI -

 

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Kategóriák: Szabolcsi Hírek

A “mosoly napja” zumba rekordkísérlettel Nyíregyházán

k, 2014-04-22 14:57

Nyíregyháza, 2014. április 22., kedd (MTI) – Harmadik alkalommal rendezik meg a Helló Nyíregyháza! – A mosoly napja elnevezésű egész napos zenés-táncos rendezvényt pénteken a szabolcs-szatmár-bereg megyei megyeszékhelyen; a tavaly köszöntési rekordot felállító nyírségi nagyváros lakossága idén egy zumba csúcsdöntésben vehet részt.
Az önkormányzat szervezésében zajló eseményen 2013-ban több mint 9800 hellóval köszöntötték egymást a városlakók, ezt a számot a remények szerint ebben az évben akár túl is szárnyalhatják a nyíregyháziak. A köszöntésekért tallérok járnak, amelyet többek közt ajándékokra, arcfestésre és sétavonatozásra lehet majd beváltani – hangzott el az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón.

A köszönéseket folyamatosan számlálják: az egy napra bevezetett köszönőtallért bárkinek jár, aki üdvözli járókelőtársát, emellett megkapja a pecsétet az erre az alkalomra kiadott kuponfüzetbe is.

A program délelőtt kilenc órakor kezdődik a városi stadion parkolójában a zumba rekordkísérlettel, a cél pedig az egy időben egy helyen legnagyobb létszámban táncoló közönség eddigi, a fővárosban felállított csúcsának megdöntése.

A Kossuth téren tíz órától ovis versenyeket és mókás tánctanulást rendeznek. Délben a Nyíregyházi Televízió települ ki a térre, délután pedig a zenekarok lépnek a színpadra. A gyerekeknek a Kölyök utczában lesz óriásbuborék-fújó játék, Lego-sarok, cukorágyú, az idősebbeket a Takarékpalota előtt vásári forgataggal, iparművészeti bemutatóval várja a Tavasz utza, de megtekinthető lesz a madárkiállítás, valamint virágvásár- és bemutató is. A Mosoly utczában színpadi produkciókat láthat a közönség és civil kultúrpiacot rendeznek.

Késő délután a zenéé a főszerep a Kossuth téren: fellép a Vikár Sándor Zeneiskola csapata, a Borz-alom, valamint a Vasvári Pál Gimnázium zenei formációja, az Acoustic Silence. Koncertet ad a HoneyBeast, fellép a Street Dance School Hip-Hop Tánciskola, majd Kocsis Tibor, Zséda, valamint Éliás Gyula Jr. és zenekara szórakoztatja a özönséget.

A Helló Nyíregyháza! programot lézershow zárja a szabolcsi megyeszékhelyen.

- MTI -

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Kategóriák: Szabolcsi Hírek

Besurrant a zarándokházba

k, 2014-04-22 14:47

Máriapócs – A máriapócsi rendőrök egy órán belül azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 20 éves fiút – adta hírül a police.hu. A Nyírbátori Rendőrkapitányság Máriapócsi Rendőrőrsére 2014. április 20-án érkezett bejelentés, hogy ismeretlen tettes a Máriapócsi Zarándokházból egy nagy értékű mikrofont és egy üveg bort valamint a rendház udvarában parkoló gépkocsi utasteréből készpénzt és személyes tárgyakat tulajdonított el. A máriapócsi rendőrök a bejelentést követően egy órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt.

A rendőrök a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható B. Márk 20 éves pócspetri lakost otthonában elfogták, ahol az eltulajdonított értékeket is megtalálták és lefoglalták. A rendőrök a fiatal férfit előállították a rendőrőrsre és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták – olvasható a rendőrség honlapján.

A SZON LEGFRISSEBB HÍREI A CÍMLAPON: KATTINTSON IDE!

Kategóriák: Szabolcsi Hírek

ADATVÉDELEM                        IMPRESSZUM            JOGOK ÉS FELTÉTELEK

Copyright @ pusztadobos.hu
Webhost & Design @ pOntDesign.hu